FPA bekostad rehabilitering

Rehabiliterings- eller anpassningskurser kan ansökas via FPA då behov av rehabilitering uppkommer för att sjukdom eller skada påverkar din funktions- och arbetsförmåga. FPA ordnar rehabilitering för barn, ungdomar, vuxna och pensionärer.

Läkarens B-utlåtande behövs som bilaga

För att få ett läkarutlåtande bör du boka tid till läkare för att diskutera ditt rehabiliteringsbehov, mål för rehabiliteringen samt om rehabiliteringsalternativen. Läkarens B-utlåtande behövs som bilaga till de flesta rehabiliteringsansökningarna. Yrkesinriktad rehabilitering för ungdomar samt närståendevårdarnas parkurs kan ansökas utan läkarens B-utlåtande. Rehabiliteringen är kostnadsfri för deltagaren och FPA deltar i resekostnaderna. Om du arbetar har du möjlighet att ansöka rehabiliteringspenning för rehabiliteringsdagarna.

På ansökningsblanketten är det bra att berätta om dina aktuella rehabiliteringsbehov, vilka sjukdomar eller vilken sjukdom som begränsar ditt arbete eller de vardagliga uppgifterna, såsom affärsbesök, städning eller liknande. Om utrymmet inte räcker på blanketten kan du bifoga en bilaga med namn och personuppgifter. Det är bra att fundera på de svårigheter du har inom den fysiska, psykiska och sociala funktionsförmågan. Människan är en helhet så också andra saker än endast fysiska utmaningar kan orsaka rehabiliteringsbehov såsom t.ex. en sjukdom som begränsar fritidsintressen och via det påverkar den sociala funktionsförmågan. Läs mer om ansökningsförfarandet på FPAs sidor.

Så här hittar du våra kurser

Härmä Rehab och Spa ordnar FPA:s sjukdomsinriktade rehabiliterings- och anpassningskurser samt yrkesinriktad rehabilitering på både svenska och finska. Vi erbjuder också fotterapeuttjänster och rådgivning om skoinlägg samt fysioterapi och ledda motionsgrupper på Vaasantie 22 , Ylihärmä.

Bra att veta då du kommer på rehabilitering

FPA bekostar en plats i ett dubbelrum under rehabiliteringen.  För rehabiliteringsklienten är enkelrumsillägget 35 euro/ natt.  Enkelrumstillägget gäller dig som av en personlig anledning vill bo ensam i ditt rum och det är möjligt att ordna på hotellet under rehabiliteringsperioden.

Om du vill komma till oss redan dagen före rehabiliteringen börjar kostar det 55 euro för dig.

Från den summan kan du söka övernattningspenning fönär du har varit tvungen att övernatta t.ex. för att hinna i tid till rehabilitering.

Övernattningspenning betalas till varje berättigad person med högst 20,18 euro per dygn.

 

Badrockarna finns ej längre i hotellrummet efter den 1.10.2023. Badhandduk finns i alla rum. Som rehabiliteringsgäst kan du välja om du tar med egen badrock eller om du hyr en från hotellets reception. Badrockshyran är 5 euro/ vistelse.

 

Hos oss finns också husdjursrum dvs du kan ta med t.e.x din hund.

 

Vi har förmånliga maka/make/vänpaket om din närstående vill följa med till Härmä!

 

Bokningar och förfrågningar:

Försäljningstjänsten tfn. 06 4831 600 eller myynti@harmankylpyla.fi

 

Då du kommer till rehabilitering betalar du högst 25 euro/ enkelväg i egen andel av resan.

Mera info om resorna hittas här

Du kan också beställa en FPA Taxi då du kommer till rehabilitering. Du kan få ersättning för en taxiresa om du är tvungen att anlita taxi på grund av ditt hälsotillstånd eller på grund av bristfälliga trafikförbindelser. Om du använder taxi på grund av ditt hälsotillstånd behöver du ett intyg från hälso- och sjukvården (Intyg för reseersättning, SV 67r).  Läs mer om taxiresor

Du kan själv välja via vilkendera beställningscentralen du beställer taxi från:

  • Keskustaksi Oy 0800 92 446
  • Vasa Ulataxi Ab  0800 500 600

Kommer du med tåg finns närmaste tågstation i Kauhava. Kontrollera att tåget stannar där. Om du inte hittar ett lämpligt tåg som går till Kauhava kan du också stiga av i Seinäjoki och åka taxi därifrån.

Rulla till toppen