Kela-kuntoutus

Kuntoutusta tai sopeutumisvalmennusta voi hakea Kelasta, kun työ- ja/tai toimintakykyä rajoittava yksi tai useampi sairaus tai vamma aiheuttaa kuntoutustarpeen. Kela järjestää maksutonta kuntoutusta kaikenikäisille niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin eläkeläisillekin.

Kelan kuntoutusta varten tarvitset lääkärinlausunnon

Saadaksesi lääkärilausunnon, hakeudu lääkärin vastaanotolle keskustelemaan kuntoutustarpeestasi ja -tavoitteistasi sekä kuntoutusmuodosta. Lääkärin laatima B-lausunto tarvitaan liitteeksi useimpiin kuntoutuksiin hakeutuessa. Nuorten ammatillista kuntoutusta ja omaishoitajien kuntoutusta voi hakea ilman lääkärin B-lausuntoa. Kuntoutus on ilmaista ja Kela osallistuu myös matkakustannuksiin. Työssäkäyvä voi saada kuntoutusrahaa kuntoutuksen ajalta.

Hakemuslomakkeeseen on hyvä avata kuntoutustarpeen taustoja, mitkä sairaudet/mikä sairaus mahdollisesti rajoittaa työtä tai arjen askareita, jokapäiväiseen elämään liittyviä tehtäviä, kuten asioinnit kaupassa, siivous tms juuri tällä hetkellä. Mikäli tila ei lomakkeessa riitä, voit liittää erillisen paperin mukaan, jossa on nimesi ja henkilötunnuksesi. Kannattaa muista pohtia, mitä hankaluuksia on fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn osalta. Ihminen on kokonaisuus ja myös muut kuin vain fyysiset haasteet saattavat aiheuttaa kuntoutustarvetta, esimerkiksi kun sairaus rajoittaa harrastustoimintaa ja siten vaikuttaa sosiaaliseen toimintakykyyn. Lisätietoa kuntoutukseen hakeutumisesta voit lukea Kelan sivuilta.

Mikä kuntoutus sopisi minulle?

Me Härmän Kuntoutuksessa järjestämme useita erilaisia harkinnanvaraisia lääkinnällisiä kuntoutuksia tai avoterapiapalveluita, joiden joukosta sinulla on mahdollista löytää omaa kuntoutustarvetta vastaava kuntoutus. Ellet oikein tiedä, minkälainen kuntoutus tai avoterapia sinulle sopisi, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään kertomalla eri vaihtoehdoista enemmän.

  • Hyvä tietää kun tulet kuntoutukseen

Kela kustantaa paikan kahden hengen huoneessa kuntoutuksen ajan. Yhden hengen huonemaksu kuntoutusasiakkaalle on 35€/yö. Yhden hengen huonemaksu koskee sinua, mikäli haluat henkilökohtaisen syyn perusteella majoittua huoneessa yksin ja se on kuntoutusajankohtanasi mahdollista järjestää hotellissa.

Jos haluat tulla meille jo kuntoutusta edeltävänä päivänä, se maksaa sinulle 55 euroa.

Voit hakea Kelasta nk yöpymisrahaa, kun yöpyminen on ollut tarpeellinen esimerkiksi kuntoutukseen ehtimiseksi.

Yöpymisrahaa maksetaan jokaiselle korvaukseen oikeutetulle enintään 20,18 euroa vuorokaudessa.

Meiltä löytyy myös lemmikkihuoneita.

Meiltä löytyy myös edullisia puoliso-/ ystäväpaketteja, jos läheisesi haluaa tulla mukaan Härmään!

Varaukset ja tiedustelut: Myyntipalvelu puh 06 4831600 tai myynti@harmankylpyla.fi

Kylpytakit poistuvat hotellihuoneista 1.10.2023 alkaen, kylpypyyhkeet huoneissa on.  Kuntoutujana voit tuoda oman kylpytakin tai vuokrata sen hotellin vastaanotosta 5€/viipymä.

Kun tulet kuntoutukseen, maksat yhdensuuntaisesta matkasta enintään 25 euron omavastuun.

Voit tilata myös KELA-taksin, kun tulet kuntoutukseen.  Voit saada korvauksen taksimatkasta, jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Jos käytät taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Lue lisää taksimatkoista

Alla löytyy Etelä-Pohjanmaan tilausvälityskeskusten tilausnumerot. Voit itse valita, kummasta tilausvälityskeskuksesta tilaat taksin. Soitto alueelliseen tilausnumeroon on maksuton. 

  • Keskustaksi Oy
    • puh. 0800 92 440
  • Vaasan Ulataksi Oy (Pohjanmaan Kelavälitys)
    • puh. 0800 500 100

Junalla saapuessasi lähin juna-asema on Kauhava. Kaikki junavuorot eivät pysähdy Kauhavalla, jolloin Seinäjoen asema on seuraava vaihtoehto. Matkaa Härmän Kuntoutus & Kylpylään on Kauhavalta n 15km ja Seinäjoelta n 50km. Tälle matkalle voit tilata Kela-taksin. 

Lisätietoja matkoista löydät täältä

Scroll to Top