Fotterapi

Fotterapi innebär en utvärdering av klientens nedre extremiteters funktionsförmåga samt behovet till fotterapi. Vi handleder stärkande övningar som stöder fötternas funktion, lär ut gångkontroll, går igenom inköp och användning av skor och strumpor samt guidar hur hud och naglar bör skötas.

Vi föredrar individuella, effektiva fotterapimetoder. Med hjälp av en biomekanisk undersökning testas benens och fötternas ledrörligheter, musklernas kapacitet att producera kraft samt deras elasticitet och även klientens gång. Med hjälp av en spegellåda granskas och testas ledernas linjeringar och fötternas belastning.

Vi erbjuder även individuella FootCare®- skoinlägg

Storleken och funktionen på klientens skor granskas också noggrant. Du kan beställa individuella medicinska FootCare® skoinlägg via oss. Förutom biomekaniska studier av nedre extremiteterna utförs även en 3D-fotoskanning av benen. Med hjälå av ett digitalt tredimensionellt planeringsprogram får inläggen kvalitativ och exakt formning.

Skoinläggen tillverkas av en eller flera olika hårdhetsklassifierade cellgummokroppar. Till Sievis skyddsskor
tillverkas individuella inlägg av sertifierade material. Fräsen formar det individuellt designade
inlägget för millimeterpresicion. Inläggen slipas för hand för att passa klientens skor perfekt. Slutligen beläggs inläggen ännu enligt klientens behov för att få den slutliga formen. Inlägg kan också tillverkas för skridskor och olika pjäxor.

Mottagning och tidsbokning:

Vasa

Himalajagatan 9
tel. 040 7724 704

Ylihärmä

Vaasantie 22
tel. 06 4831 541

Seinäjoki

Urheilupuisto 5

tel. 06 4831 541

Rulla till toppen