Vaativa lääkinnällinen kuntoutus ja yksilöterapia

Härmän Kuntoutus Oy:n tuottamat vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen avoterapiat Kelalle ovat fysioterapia, allasterapia ja toimintaterapia. Avoterapiat ovat Kelan järjestämää ja rahoittamaa kuntoutusta. Kuntoutusta haetaan Kelasta. 

Yksilöllinen terapia voi olla mahdollinen, jos sinulla on sairaus tai vamma, joka rajoittaa merkittävästi toimintakykyäsi sekä hankaloittaa/vaikeuttaa arjessa selviytymistä. Kuntoutuksen myöntämisen muita kriteereitä ovat alle 65 vuoden ikä, kuntoutuksen tarve yli vuoden, kuntoutus ei liity välittömästi sairaalahoitoon sekä kuntoutuksen tavoitteen tulee tukea suoriutumista ja osallistumista. 

Kuntoutushakemuksen tärkein osa on hoitotahosi kanssa laadittu kuntoutussuunnitelma, jonka perusteella Kela voi myöntää terapioita yleensä vuodeksi kerrallaan tai enintään kolmeksi vuodeksi.

Terapiat voidaan toteuttaa Härmän Kuntoutuksen tilojen lisäksi esim. kotona, koulussa tai päiväkodissa.

Fysioterapia

Tarjoamme fysioterapiapalveluja avoterapiana Ylihärmässä, Vaasassa ja Ikaalisissa. Meillä on laaja kokemus monista terapiamuodoista jokaisen asiakkaan työ- ja toimintakyvyn sekä liikkumisen parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Toimimme asiakaskeskeisesti, mikä tarkoittaa sinun tarpeistasi ja odotuksistasi lähtevää hoitoa. Tavoitteena on löytää pysyviä/pitkäkestoisia ratkaisuja ongelmaasi. Haluamme antaa sinulle myös omia työkaluja oireidesi helpottamiseen ja ennaltaehkäisyyn.

Asiantuntevaa apua saat tuki- ja liikuntaelimistöön (niska, selkä, lonkat, polvet, jalkaterät, olkapäät, kyynärpäät, ranteet) liittyvissä ongelmissa, työfysioterapiassa ja neurologisessa fysioterapiassa. Tarjoamme myös lymfaterapiaa, uroterapiaa ja hierontaa. Meiltä löytyy myös osaamista MDT-terapian saralta. 

Allasterapia

Tarjoamme allasterapiapalveluita avoterapiana Härmässä ja Ikaalisissa, Härmän kuntoutus & Kylpylä sekä Ikaalinen Spa & Resortin viihtyisissä tiloissa. Allasterapia on fysioterapiaa, jota toteutetaan altaassa fysioterapeutin ohjaamana. Allasterapiassa hyödynnetään veden kannattelua ja vastusta sekä veden hydrostaattista painetta, josta voi olla apua turvotuksen ja kivun vähentämisessä. Allasterapiassa ohjataan mm. asiakkaan liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota lihasvoimaa ja -hallintaa aerobista kuntoa ja kävelyä.

Toimintaterapia

Tarjoamme toimintaterapiaa avoterapiana Ylihärmässä. Toimintaterapiassa ohjataan mm. asiakkaan oman kehon ja liikkeiden hahmottamista,  silmä-käsiyhteistyötä ja kaksikätistä toimintaa, toiminnanohjausta sekä päivittäisiä henkilökohtaisia toimia.

Haluatko tietää lisää?

Me Härmän Kuntoutuksessa järjestämme useita erilaisia harkinnanvaraisia lääkinnällisiä kuntoutuksia tai avoterapiapalveluita, joiden joukosta sinulla on mahdollista löytää omaa kuntoutustarvetta vastaava kuntoutus. Ellet oikein tiedä, minkälainen kuntoutus tai avoterapia sinulle sopisi, autamme sinua mielellään kertomalla eri vaihtoehdoista enemmän.

Ylihärmä

Härmän Kuntoutu & Kylpylä

Vaasantie 22
puh. 06 4831 541 

Vaasa

Vaasan työklinikka

Himalajankatu 9
puh. 040 7724 704

Ikaalinen

Ikaalinen Spa &Resort

Huvilatie 2
puh. 050 462 9540

Scroll to Top