Härmän Kuntoutus laajentaa palvelutarjontaansa Mustasaareen

Sepänkylän avattu uimahalli ja  hotelli Vallonian laajennus sekä Mustasaaren kunnan päätös rakentaa uimahalli yhteistyössä hotellin kanssa mahdollisti Härmän Kuntoutuksen toiminnan laajentumisen.Kyseessä on seudullisesti merkittävästä hankkeesta.

Härmän Kuntoutus on aloittanut  tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville ( tules-kuntoutuskurssi )   sekä ammatillisen työ- ja toimintakykyä tukevan ja edistävän kuntoutustoiminnan ( Kiila-kuntoutus ) Mustasaaren Sepänkylän Hotel Valloniassa toukokuussa.

Tules-kuntoutuskurssi tarjoaa ryhmässä toteutettavaa kuntoutusta yli 18-vuotiaille, joilla on tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Kurssilla keskitytään arkipäivän haasteisiin, ja se koostuu 5+5+3 päivän jaksoista noin kuuden kuukauden ajan. 

Kiila-kuntoutus kuten Tules-kuntoutuskurssit ovat Kelan rahoittamaa kuntoutusta ja näin osanottajille ilmaista. Kiila-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja tukea työkykyä ja edistää työelämässä pysymistä.

”Härmän Kuntoutuksen missio  yhteiskunnallisena yrityksenä on tukea kestäviä työuria ja toimintakyvyn säilymistä. Pohjanmaalla Härmän Kuntoutus toimi jo aikasemmin Vaasassa. Mustasaaren Sepänkylän toimipisteellä saamme edellytykset toimia laajemmalla toimialueella.

Mustasaaren kunta on ollut aloitteellinen ja aktiivinen ja se on johtanut aloittamispäätökseen juuri Mustasaaressa.  Mustasaaressa on mahdollista tarjota vastaavia palveluja kun Härmässä samoin kun huhtikuussa avatussa Ikaalisten Kylpylän toimipisteessä. Toiminta tulee Mustasaaressa vahvistumaan vuosi vuodelta , myös työllistävä vaikutus kasvaa ajanmyötä, kertoo Härmän Kuntoutuksen toimitusjohtaja Jan-Erik Hagfors.

Hotel Vallonian toimitusjohtaja yrittäjäneuvos Lars Gästgivars on iloinen toiminnan käynnistymisestä. ”Olen iloinen ja tyytyväinen, että olemme löytäneet hyvän yhteistyömallin ,hotellin ja Mustasaaren kunnan sekä kuntoutukseen erikoistuneen kumppanin Härmän Kuntoutuksen kanssa. Kuntoutuksen asiakkaat ovat ottaneet tyytyväisyydellä vastaan Hotel Vallonian uudistuneet tilat sekä Mustasaaren Kunnan uimahallin tarjoamat palvelut.”

Härmä Kuntoutus tuottaa kuntoutukseen liittyvät palvelut, hotel Vallonia tarjoaa tilojen lisäksi majoituksen ja muuhun oheistoimintaan liittyvät palvelut. Kuntoutukseen erikoistuneen kumppanin lisääminen hotel Vallonian palvelutarjontaan rikastuttaa molempien toimijoiden asemaa alalla. Samalla se rikastuttaa myös Mustasaaren Sepänkylän elinkeinotarjontaa.

Lisätiedot : toimitusjohtaja , yrittäjäneuvos Lars Gästgivars, puh 0500 261043, s-posti lasseg@netikka.fi ja  toimitusjohtaja Jan-Erik Hagfors, puh 050 5646457, s-posti jan-erik.hagfors@harmankuntoutus.fi

Täältä löydät tietoa kuntoutuskursseista: https://www.harmankuntoutus.fi/mustasaari-kuntoutus/

Scroll to Top