Suomeksi På Svenska

Jalkaterapeutti

Jalkaterapeutti soveltaa osaamistaan kaikenikäisten, terveiden ja sairaiden ihmisten alaraaja- sekä jalkateräongelmiin. Jalkaterapeutti arvioi työssään alaraajojen toimintoja tutkien ja testaten mm. nivelien asentoja, kuormituksia ja liikkuvuuksia. Hän edistää asiakkaiden terveyttä opettamalla mm. itsehoidollista jalkahygieniaa ja ohjaa heitä oikeanlaiseen jalkine- sekä sukkahankintoihin.

 

Kliinisessä jalkaterapiassa hoidetaan esim. iho – ja kynsiongelmia, jalkaterän apuvälineterapiassa suunnitellaan, valmistetaan tai tilataan asiakkaalle mm. yksilöllisiä FootCare® pohjallisia ja silikonisia varvasortooseja.

 

Alaraajojen toimintoja tukevassa terapiassa jalkaterapeutti ohjeistaa ja opettaa omahoidollisia toiminnallisia harjoitteita, käyttää fysikaalisia hoitomenetelmiä, hieroo, teippaa ja mobilisoi asiakkaan alaraajoja ja jalkateriä.

 

FootCare®- pohjalliset

FootCare® alaraajatutkimus koostuu asiakkaan haastattelusta, biomekaanisista mittauksista, jalkojen digitaalisesta skannauksesta, kävelyanalyysistä sekä ryhtitutkimuksesta.

Jalkojen skannaaminen tehdään 3D Fotolaser skannerilla. Erikoispohjalliset suunnitellaan tutkimustulosten ja skannauskuvien perusteella kolmiulotteisella suunnitteluohjelmalla. Tuotannossa FootCare® erikoispohjalliset muotoillaan tietokoneelle tehdyn suunnitelman perusteella millimetrin tarkasti ja viimeistellään käsin. Lisätietoa löytyy tästä .

 

Vastaanotot ja ajanvaraus:

Ylihärmä, Härmän Kuntoutus & Kylplyä Vaasantie 22, puh 06 4831 541

Härmän Kuntoutus Vaasa Himalajankatu 9, puh  06 3577 748

Härmän Kuntoutus Seinäjoki Urheilupuisto 5 (Seinäjoen Keilahalli), puh 06 4831 541