Härmän Kuntoutus utökar sitt tjänsteutbud till Korsholm

Korsholms nyöppnade simhall och utbyggnaden av Hotell Vallonia, samt Korsholms kommuns beslut att bygga en simhall i samarbete med hotellet, möjliggjorde att utöka Härmän Kuntoutus verksamhet. Detta är ett regionalt betydelsefullt projekt.

Härmän Kuntoutus har inlett finskspråkig rehabilitering för personer med stöd och rörelseorganbesvär (Tules-rehabiliteringskurser) och yrkesinriktad rehabilitering som stöder och främjar arbets- och funktionsförmåga (KIILA-rehabilitering) på Hotel Vallonia i Smedsby, Korsholm i maj.

Tules-rehabiliteringskurser erbjuder grupprehabilitering för över 18-åringar med besvär i stöd- och rörelseorganen. Kurserna fokuserar på vardagsutmaningar och den består av 5+5+3-dagars perioder under cirka sex månader. Alla kurser vid Valloinia är finskspråkiga.

KIILA-rehabilitering, liksom Tules-rehabilitering, är rehabilitering finansierad av FPA och därmed gratis för deltagarna. Målet med KIILA-rehabilitering är att förbättra och stödja arbetsförmågan så  att deltagarna kan vara kvar i arbetslivet.

Härmän Kuntoutus uppdrag som samhälleligt företag är att stöda och bevara arbets- och funktionsförmåga. I Österbotten verkar Härmän Kuntoutus redan tidigare i Vasa. Med Korsholms enhet får vi förutsättningar att verka i ett större område.

Korsholms kommun har varit drivande och aktiv och det har lett till beslutet att starta i Korsholm. I Korsholm är det möjligt att erbjuda liknande tjänster som i Härmä, samt på Ikaalisten Kylpylä-enheten som öppnades i april. Verksamheten i Korsholm kommer att bli starkare för varje år och sysselsättningseffekten ökar också över tid, säger Jan-Erik Hagfors, VD för Härmän Kuntoutus.

Verkställande direktören på Hotel Vallonia, företagsråd Lars Gästgivars, är glad över starten av verksamheten. ”Jag är glad och nöjd att vi har hittat en bra samarbetsmodell med hotellet, Korsholms kommun och Härmän Kuntoutus, en partner som är specialiserad på rehabilitering. Rehabiliteringsklienterna har varit nöjda med de förnyade faciliteterna på Hotel Vallonia och de tjänster som erbjuds av Korsholms kommuns simhall.”

Härmän Kuntoutus tillhandahåller tjänster relaterade till rehabilitering, hotell Vallonia erbjuder förutom lokaler, boende och tjänster relaterade till annan sidoverksamhet. Att lägga till en partner specialiserad på rehabilitering till hotell Vallonias tjänsteutbud kommer att berika positionen för båda operatörerna på området. Samtidigt berikar det också Korsholms affärsliv.

Ytterligare information: VD, företagsråd Lars Gästgivars, tel 0500 261043, e-post lasseg@netikka.fi och VD Jan-Erik Hagfors, 050 5646457, e-post jan-erik.hagfors@harmankuntoutus.fi

Läs mera om vilka kurser som ordnas vid Vallonia ( på finska): https://www.harmankuntoutus.fi/mustasaari-kuntoutus/

Rulla till toppen