Multidisciplinär individuell rehabilitering

Om en sjukdom eller sjukdomar och livets utmaningar orsakar omfattande funktionsutmaningar och andra problem kan du ansöka om individuell rehabilitering.

I Härmä genomför vi individuell rehabilitering för personer som lider av sjukdomar i stöd och rörelseorganen, reumatiska sjukdomar samt allmänna sjukdomar. Det är möjligt för en närstående eller anhörig att delta i rehabilitering under 5 dagar, om deltagande bedöms nödvändigt för att nå mål och främja rehabilitering. Denna rehabilitering enligt prövning som betalas av FPA möjliggör planering av ett mer individuellt rehabiliteringsprogram och genomförande av förstärkt rehabilitering, när det behövs mer individuell handledning och FPA:s övriga gruppformer av rehabilitering inte är lämpliga eller tillräckliga.

Multidisciplinär individuell rehabilitering genomförs i tre 5-dagarsperioder och du kan söka året runt. Kurser startar i små grupper om max 8 deltagare och starttiden för rehabilitering kan också påverkas mer individuellt än vid andra former av rehabilitering. Resten av programmet sker i en egen liten grupp i form av olika undervisningssamtal och affärsterapipass.

I det multidisciplinära teamet ingår till exempel en rehabiliteringsläkare, hälsovårdare, fysioterapeut, fotterapeut, psykolog, socionom och idrottsledare.

Ungefär hälften av programmet består av individuella möten med ett multidisciplinärt team i enlighet med rehabiliteringsbehovet och målen för rehabiliteringen.

Om du vill kan du komplettera ditt rehabiliteringsprogram med tjänsterna från Wellness-avdelningen genom att köpa en halv- eller helmassage eller en avkopplande spabehandling.

Härmä Spas övriga fritidstjänster finns också tillgängliga för den som är på rehabilitering, såsom fri tillgång till badavdelning och gym enligt öppettider och eventuellt annat fritidsprogram.

Scroll to Top