Moniammatillinen yksilökuntoutus

Kenelle moniammatillinen yksilökuntoutus sopii?

Mikäli sairaus tai sairaudet sekä elämän haasteet aiheuttavat laaja-alaisia toimintakyvyn haasteita ja muita ongelmia, hae yksilökuntoutukseen. Härmässä toteutamme TULES- ja reumasairauksia sekä yleissairauksia sairastavien yksilökuntoutusta. Läheisen tai omaisen on mahdollista osallistua kuntoutukseen 5 vrk, jos osallistuminen katsotaan tarpeelliseksi tavoitteiden saavuttamiseksi ja kuntoutuksen edistämiseksi.

Tämä Kelan kustantama harkinnanvarainen kuntoutus mahdollistaa yksilöllisemmän kuntoutusohjelman suunnittelun ja tehostetun kuntoutuksen toteuttamisen, silloin kun tarvitaan enemmän yksilöllistä ohjausta ja Kelan muut ryhmämuotoiset kuntoutusmuodot eivät sovellu tai ole riittäviä.

Kuntoutuksen toteutus

Moniammatillinen yksilökuntoutus toteutetaan kolmessa 5 vuorokauden jaksoissa ja hakea voi ympäri vuoden (ei ole kurssinumeroita). Kursseja käynnistyy meillä Härmässä noin kerran viikossa max 8 osallistujan pienryhmissä. Päätöksen tultua otamme yhteyttä kuntoutujaa sopiaksemme yhdessä kuntoutuksen aloitusajankohdan, johon voi myös vaikuttaa yksilöllisemmin tässä, kuin muissa kuntoutusmuodoissa.

Muu ohjelma toteutuu omassa pienryhmässä erilaisten opetuskeskustelujen ja liikehoitotuokioiden muodossa. Moniammatilliseen tiimiin kuuluvat esimerkiksi kuntoutuslääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, jalkaterapeutti, psykologi, sosionomi, ja liikunnanohjaaja. Ohjelmasta noin puolet koostuu moniammatillisen tiimin yksilötapaamisista kuntoutujan kuntoutustarpeen ja -tavoitteiden mukaisesti.

Täydennä kuntoutustasi mielesi mukaan

Halutessaan voi täydentää kuntoutusohjelmaansa Wellness-osaston palveluilla esimerkiksi hieronnalla tai rentouttavalla Spa-hoidolla. Härmän Kylpylän muut vapaa-ajanpalvelut ovat myös kuntoutujan käytettävissä, kuten ilmainen kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö aukioloaikojen mukaisesti sekä mahdollinen muu vapaa-ajanohjelma (osa voi olla maksullisia).

Mikä kuntoutus sopisi minulle?

Me Härmän Kuntoutuksessa järjestämme useita erilaisia ammatillisia kuntoutuksia, joiden joukosta sinulla on mahdollista löytää omaa kuntoutustarvetta vastaava kuntoutus. Ellet oikein tiedä, minkälainen kuntoutus sinulle sopisi, kuntoutuksen asiantuntijamme auttavat sinua mielellään kertomalla eri vaihtoehdoista enemmän.

Scroll to Top