Suomeksi På Svenska

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Voiko kurssille varata paikan?

Kurssipaikat täyttyvät sitä mukaa kun KELA tekee myönteisiä päätöksiä, paikkoja ei siis voi varata. KELA postittaa päätöksen kotiin ja sen ollessa myönteinen, tieto tulee myös palveluntuottajalle, joka lähettää kutsukirjeen noin 1 kk ennen kurssin alkua. Jos kurssin alkuun on vähemmän aikaa kuin 1 kk, etkä ole vielä saanut yhteydenottoa Härmän Kuntokeskukselta, voit itse ottaa yhteyttä (ks yhteystiedot oikealla).

 

Sain KELAlta kirjeen, miten toimin?

Mikäli kyseessä on myönteinen päätös hakemaasi kurssille, tulet samaan kutsukirjeen noin 1 kk ennen kurssin alkua. Mikäli olet hakenut moniammatillista yksilökuntoutusta, tulet saamaan yhteydenoton kuntoutusosastolta aloitusjakson sopimiseksi.

Mikäli päätös on kielteinen, päätöksessä lukee perustelut miksi kuntoutusta ei myönnetty. Tällöin voit halutessasi olla yhteydessä, niin voimme miettiä muita vaihtoehtoja yhdessä.

 

Olen tulossa kurssille, joka ei ole KELAn kustantama, mitä se tarkoittaa?

Härmässä toteutetaan paljon myös yhtestyökumppaneiden kursseja esim järjestöjen omia STEA:n rahoittamia kursseja tai lomajärjestöjen (MTLH, Solaris, Hyvinvointilomat yms) tuettuja lomia. Näistä saat lisätietoa järjestävältä taholta, josta myös hakeminen ja kurssien myöntäminen tapahtuu. Lisätietoa tuetuista lomista saat myyntipalvelustamme (katso yhteystiedot oikealla).

Kuntoutuksen aikainen majoitus? Voiko varata yhden hengen huoneen?

KELA kustantaa majoituksen kahden hengen huoneissa. Halutessaan yhden hengen huoneen voi varata myyntipalvelustamme puh. 06 4831 600, josta myös varaustiedustelut. Yhden hengen huoneen lisämaksu on kuntoutujille 25€/vrk ja se maksetaan paikan päällä.

 

Olen tulossa kuntoutukseen kauempaa, voiko saapua jo edellisenä iltana?

Mikäli matkaa on paljon ja/tai julkisten kulkuneuvojen aikataulut haastavat ehtimään aamuksi kuntoutuksen aloitukseen, voit varata itsellesi kuntoutusta edeltävälle yölle majoituksen. Varaus myyntipalvelumme kautta. Majoituspaikka kahden hengen huoneessa on 55€, josta voit hakea ns yöpymisrahaa KELAsta takaisin takautuvasti. Pääsääntöisesti voi jatkaa majoitusta samassa huoneessa kuntoutuksen alkaessa.

 

Olen hakemassa kuntoutukseen, mihin lähetän hakemuksen ja mitä liitteitä tarvitaan?

Kaikki kurssit haetaan KELAn kautta, jolloin sekä kuntoutushakemus, lääkärin B-lausunto sekä mahdolliset liitteet toimitentaan KELAAN. Liitteet voivat olla esim omaishoitajien kurssilla tarvittava selitys/kuvaus omaisen ja hoidettavan kotona selviytymisestä tai KIILA-kurssin ammatillinen selvitys (KU200).

 

Miten KELA osallistuu matkakustannuksiin?

KELAlta voi hakea matkakorvauksia kuntoutusmatkoilta, omavastuuosuus 25€/suunta. Tästä lisätietoa http://www.kela.fi/matkat sekä tästä http://www.kela.fi/matkakorvaus-kulkuneuvo

 

 

Katso tarjoukset

Jäitkö vastausta vaille? Ota yhteyttä!

Kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntijat

Nina Karlsberg puh. 050 370 5044

nina.karlsberg@harmankuntoutus.fi

Riitta Puumala puh 050 371 4712
riitta.puumala@harmankuntoutus.fi

 

Myyntipalvelu puh. 06 4831 600

myynti@harmankylpyla.fi