Suomeksi På Svenska

Sotaveteraani- ja -invalidikuntoutus


SOTAVETERAANIEN JA SOTAINVALIDIEN SEKÄ HEIDÄN PUOLISOIDENSA KUNTOUTUS

Kuntoutus on virkistävä katkos arjen rutiineihin, kuntoutuja tapaa toisia ja hän saa ohjausta ja kannustusta omaan voimisteluun ja liikuntaan sekä jokapäiväisissä toimissa selviytymiseen voinnin mukaisesti.

Kuntoutusjaksot ovat joko 7vrk, 10 vrk tai 14 vrk mittaisia. Pääosin kuntoutuksen aloituspäivät ovat tiistait ja torstait. Kuntoutusohjelmaan sisältyy voinnin mukaisesti yksilöllisiä hoitoja, kuten hierontaa ja fysioterapiaa sekä mm. kuivavesihierontaa ja tarvittaessa parafiinihoitoja.

Lisäksi ohjelmassa on voinnin mukaisesti suosittuja ryhmäliikuntoja, kuten lihaskuntoryhmä, tasapainoryhmä, allasvoimistelua, ulkoilua ja tuolijumpparyhmä. Ohjelmatarjontaa täydentävät keskusteluryhmät, muistiryhmät, kädentaitoryhmät sekä monipuolinen vapaa-ajanohjelma.

Viikonloppuisin on myös liikunta-, keskustelu- ja toiminnallisia ryhmiä. Iltaohjelmana on tiistaisin ja perjantaisin veisuu- ja hartaushetket, maanantaista perjantaihin kädentaitopajan ohjauspalvelut, tanssia ja kylpylän sekä kuntosalin käyttömahdollisuus.

Kuntoutuslaitoksessamme on avustaja arkipäivisin mm. hoitoihin ohjaamassa, ym. pienimuotoista avustusta varten.


Sotaveteraanit ja heidän puolisot voivat hakea kuntoutukseen kotipaikkakunnan terveyskeskuksen kautta, ottamalla yhteyttä mm. veteraanikuntoutuksen yhteyshenkilöön.
Sotainvalidit hakevat kuntoutusta Valtiokonttorin kautta.


Lisätietoja saa osastosihteeri Päivi Haanpäältä puh. 06-4831425 tai sähköpostitse paivi.haanpaa@harmankuntokeskus.fi.