Suomeksi På Svenska

ADHD perhekurssit

ADHD - ja ADD- sopeutumisvalmennukset

Perhekurssit on suunnattu yli 5-vuotiaalle sekä alakoululaiselle lapselle ja hänen perheelleen. Lapsella on diagnosoitu aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD tai tarkkaamattomuushäiriö ADD ja hän perheineen tarvitsee tukea elämäntilanteensa hallintaan sekä keinoja, apua ja valmennusta häiriöstä aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien selvittämiseen.

Lapsella voi olla samanaikaisia käytös- ja tunne-elämän oireita, liittyen neuropsykiatriseen häiriöön tai sen oireisiin, sensorisen integraation/aistitiedon käsittelyn häiriö, motoriikan erityisvaikeus, kielellinen vaikeus tai oppimisvaikeuksia tai muu neuropsykiatrinen häiriö.

Tavoite: lapsi perheineen saa tukea elämäntilanteeseensa, tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen sekä vertaistukea.

Hakeminen: lääkärinlausunto B, jossa todetaan kurssin tarve sekä kuntoutushakemus KU132, jotka molemmat toimitetaan Kelaan.

Haettaessa vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena (KU104), mukaan liitetään julkisen terveydenhuollon laatima kuntoutussuunnitelma. Perhekurssille osallistuu 1-2 aikuista omaista/läheistä ja enintään 2 sisarusta. Sisarusten osallistumisen kuntoutuksellinen tarve arvioidaan Kelassa.

Lue usein kysytyt kysymykset »»


Esitteemme 2022

 

2022

klikkaa kuva auki

 

Lisätietoa

Kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija
Nina Karlsberg 050 3705044
nina.karlsberg@harmankuntoutus.fi