Suomeksi På Svenska

Kelan kuntoutus

KUNTOUTUKSELLA TYÖ- JA TOIMINTAKYKYÄ

Kuntoutuksella voidaan edistää merkittävästi niin yksilön kuin työyhteisön hyvinvointia. Järjestämme työikäisten kuntoutusta ja työkykyä ylläpitävää toimintaa sen monissa muodoissaan. Jos tunnet olevasi kuntoutuksen tarpeessa ja olet motivoitunut terveytesi ja työkykysi kehittämiseen, voit alustavasti tutustua eri kuntoutusmuotoihin näillä sivuilla. Ensimmäinen askel työhyvinvointiin on keskustelu oman työterveyshuoltosi tai terveydenhuoltosi ammattilaisten kanssa. 

 
Kela kuntouttaa työikäistä väestöä työelämän eri vaiheissa. Kuntoutuksen tavoitteena on edistää yksilön selviytymistä työelämässä tai tukea työelämään pääsyä tai sinne paluuta. Myös työelämästä poissaoleville ja ikääntyneille on tarjolla Kelan kustantamaa kuntoutusta. Tällöin tavoitteena on tukea kuntoutujaa saavuttamaan tavoitteensa toimintakykyä ylläpitääkseen tai parantaakseen sekä kotona että omassa elinympäristössä selviytyäkseen.

Miten haen kuntoutukseen?
Kuntoutushakemus tehdään Kelan lomakkeella ja hakemukseen tulee liittää lääkärin B-lausunto, josta kuntoutuksen perustelut selviää. Kela harkitsee kuntoutustarpeesi hakemuksen ja lääkärinlausunnon perusteella ja päätös postitetaan kotiin.
 

OLETKO TULOSSA KUNTOUTUKSEEN?

Kirjaudu kutsukirjeessä saamillasi tunnuksilla ja täytä esitietolomakkeet » TÄSTÄ 

Kela osallistuu matkakorvauksiin omavastuuosuuden ylittävin osin edullisimman kulkutavan mukaisesti. Omavastuuosuudet löytyvät alla olevista linkeistä. Matkakorvaushakemuksen voi tehdä sähköisesti Kelan sivuilta tai täyttämällä SV4 lomake.

 

Mikäli olet oikeutettu Kelan korvaukseen taksimatkasta, kun et voi terveydentilasi vuoksi käyttää edullisempaa kulkuneuvoa, voit tilata taksin keskitetystä tilausnumerosta. Terveydenhuollosta tulee pyytää todistusta oikeudestasi taksin käyttöön. Myös puutteelliset liikenneyhteydet voivat oikeuttaa taksin käyttöön, jolloin esimerkiksi junalla saapuessasi Kauhavan asemalle voit tilata taksin Etelä-Pohjanmaan keskitetystä tilausnumerosta 0800 99 090 (maksuton). Lisätietoa KELAn sivuilla.

Tarkista alueesi keskitetty taksin tilausnumero Kelan sivuilta » SIIRRY