Moniammatillinen yksilökuntoutus 

Mikäli sairaus tai sairaudet sekä elämän haasteet aiheuttavat laaja-alaisia toimintakyvyn haasteita ja muita ongelmia, hae yksilökuntoutukseen. Härmässä toteutamme TULES- ja reumasairauksia sekä yleissairauksia sairastavien yksilökuntoutusta. Läheisen tai omaisen on mahdollista osallistua kuntoutukseen 5 vrk, jos osallistuminen katsotaan tarpeelliseksi tavoitteiden saavuttamiseksi ja kuntoutuksen edistämiseksi.

Tämä Kelan kustantama harkinnanvarainen kuntoutus mahdollistaa yksilöllisemmän kuntoutusohjelman suunnittelun ja tehostetun kuntoutuksen toteuttamisen, silloin kun tarvitaan enemmän yksilöllistä ohjausta ja Kelan muut ryhmämuotoiset kuntoutusmuodot eivät sovellu tai ole riittäviä.

Moniammatillinen yksilökuntoutus toteutetaan kolmessa 5 vuorokauden jaksoissa ja hakea voi ympäri vuoden. Kursseja käynnistyy max 8 osallistujan pienryhmissä ja kuntoutuksen aloitusajankohtaan voi myös vaikuttaa yksilöllisemmin, kuin muissa kuntoutusmuodoissa.

Muu ohjelma toteutuu omassa pienryhmässä erilaisten opetuskeskustelujen ja liikehoitotuokioiden muodossa. Moniammatilliseen tiimiin kuuluvat esimerkiksi kuntoutuslääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, jalkaterapeutti, psykologi, sosionomi, ja liikunnanohjaaja. Ohjelmasta noin puolet koostuu moniammatillisen tiimin yksilötapaamisista kuntoutujan kuntoutustarpeen ja -tavoitteiden mukaisesti.

Halutessaan voi täydentää kuntoutusohjelmaansa Wellness-osaston palveluilla ostamalla puoli- tai kokohieronnan tai rentouttavan Spa-hoidon. Härmän Kylpylän muut vapaa-ajanpalvelut ovat myös kuntoutujan käytettävissä, kuten kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö aukioloaikojen mukaisesti sekä mahdollinen muu vapaa-ajanohjelma.

Vieritä ylös