Kela järjestää erilaisia kuntoutuskursseja eri ikäisille mielenterveyden ja jaksamisen tueksi. Härmässä toteutamme aikuisille kolme eri tyyppistä kuntoutusta.

ORAS-kuntoutus soveltuu, jos olet työssä tai tilapäisesti poissa työstä sairauslomalla, ja sinulla on psyykkisiä uupumus- / työuupumusoireita, joihin liittyy ahdistuneisuutta, unettomuutta tai lievää masennusta. Diagnoosia ei tarvitse olla, vaan työkykyä uhkaava uupumusoireilu riittää kuntoutuksen perusteeksi.

Jos sinulla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus, ahdistuneisuushäiriö tai kaksisuuntainen mielialahäiriö,
SILMU-kuntoutus saattaisi olla sopiva kuntoutus. Kurssit on suunnattu työssä- tai sairauslomalla oleville ja sopivat esimerkiksi Kelan psykoterapian oheen.

 

VERSO-kuntoutus soveltuu, mikäli sinulla on pidempiaikainen ja vaikea mielenterveyshäiriö, kuten skitsofrenia ja/tai muu psykoosi, vaikea tai psykoottinen masennus, pakko-oireinen häiriö tai ahdistuneisuushäiriö. Hakea voi sekä työelämässä olevat että työelämästä poissaolevat. VERSO-kuntoutuksessa on myös yksi vaativan kuntoutuksen paikka, jonka hakemiseen tarvitaan hakemuslomakkeen KU104 ohella myös hoito- ja kuntoutussuunnitelma. 

 

 

 

Scroll to Top