Ammatillinen KIILA-kuntoutus työelämässä oleville

KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on parantaa työkykyä niin, että pysyt työelämässä.

KIILA-kuntoutus voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos olet työssä tai työskentelet yrittäjänä ja sinulla on työtäsi vaikeuttava sairaus. Kuntoutus tulee aloittaa riittävän ajoissa, jotta voit jatkaa työskentelyä.

KIILA-kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisesti. Kuntoutus sisältää tilanteesi arvioinnin, ryhmäjaksot, yksilöjaksot ja loppujakson. Kurssimuotoinen KIILA-kuntoutus järjestetään erikseen eri ammattialueille. Kiilan kursseja voivat hakea esim. työterveyshuollon työnantajat ja yritykset työntekijöilleen sekä ammattiliitot jäsenilleen. Kuntoutusjaksot kestävät 1-1,5 vuotta. Jos et löydä sopivaa kurssia ryhmä-KIILA:n kuntoutukseen, voit hakea yksilölliseen KIILA-kuntoutukseen.

Kurssille hakemisen ensisijainen edellytys on tuen tarve työskentelyn jatkamiseksi. Kuntoutumisen tarpeen taustalla voi olla työn muutokset tai se, että henkilöllä on vähän mahdollisuuksia vaikuttaa työhönsä. Tämä voi ilmaantua heikentyneenä työsuorituksena, koettuna rasittumisena tai jatkuvan rasituksen aiheuttamina terveysongelmina, jotka heikentävät työkykyä. Myös pahenevat sairauden oireet työssä, lisääntynyt terveyspalvelujen käyttö ja poissaolot voivat olla merkki työkyvyn ja toimintakyvyn heikkenemisestä. Voit hakea KIILA-kuntoutusta, vaikka et kuuluisikaan työterveyshuollon piiriin. KIILA-kuntoutussuosituksen voit saada myös perusterveydenhuollolta tai yksityislääkäriltä.

Kuntoutukseen valitaan henkilöitä, joiden työkyky ovat heikentyneet/riski heikkenee merkittävästi sairauden vuoksi ja joiden sairauden tai vamman arvioidaan heikentävän merkittävästi työkykyä ja toimeentuloa lähivuosina.

Kuntoutuksen aikana arvioidaan monipuolisesti asiakkaan kuntoutuksen tarvetta ja sen syitä sekä asiakkaan nykyistä työosaamista ja mahdollisuuksia parantaa sitä.

Kurssi sisältää 10-13 avohoitopäivää ryhmässä, 1 yksittäisen avohoitopäivän ja 2-4 yksittäistä käyntiä (joista vähintään yksi asiantuntijan käynti). Kurssi suoritetaan 1-1,5 vuoden aikana.

Hakemus tehdään lomakkeella KU101 ja KU200

Vieritä ylös